• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення Міжнародного дня рідної мови у нашому закладі

Відзначення Міжнародного дня рідної мови у нашому закладі

2019-02-21

/Files/images/IMG_20190221_110456.jpg

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

Душа кожного народу – його мова: рідна, батьківська, неповторна, єдина. Тож до Міжнародного Дня рідної мови для учнів початкових класів в шкільній бібліотеці був проведений виховний захід «Мова – душа народу». Діти дізналися багато нової інформації щодо української мови, читали вірші українських авторів. Слова українських поетів про рідну мову схвилювали серденька кожної дитини.

Наша рідна – українська мова проста для сприйняття серцем, вона є дзеркалом нашого менталітету, доброти, душевності, щирості та краси. Нашу мову потрібно любити і добре її знати. Адже, як писав В.Сухомлинський, «слово - найтонший різець, здатний доторкнутися до най ніжнішої рисочки людського характеру. Вміти користуватися ним – велике мистецтво».

Кiлькiсть переглядiв: 234

Коментарi