• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в закладі

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в закладі

2018-10-26

/Files/images/viber 1image.jpg

/Files/images/viber 2image.jpg/Files/images/viber 3image.jpg

Не лише молодь та діти, а й часто дорослі не завжди усвідомлюють, до яких тяжких наслідків може призвести порушення правил пожежної та техногенної безпеки. Не рідко біда приходить тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють як необхідно себе поводити при виникненні різного роду надзвичайних подій. Чим раніше розпочнеться засвоєння дітьми основних правил пожежної, особистої безпеки та безпеки життєдіяльності, тим більш ґрунтовнішими будуть їхні знання, міцнішими навички.

Формування у дітей відповідного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя, починається у дошкільному та шкільному віці.

Тому в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та з метою роз’яснення дітям основних правил безпеки життєдіяльності, завідувачем навчально-консультаційного пункту НМЦ ЦЗ м. Ковеля Володимиром Васильовичем Ващуком в закладі загальної середньої освіти І – ІІ ступенів №9 м.Ковеля був проведений тематичний урок на тему: «Правила поведінки при виникненні надзвичайної ситуації».

Метою бесіди було попередження надзвичайних ситуацій та застереження випадків травмування учнів навчальних закладів; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі; підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності населення.

Як стверджують педагоги закладу, завдяки проведенню таких профілактичних заходів діти набагато краще закріплять свої теоретичні знання з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності і усвідомлять, до яких наслідків може призвести їх порушення.

Загалом проведенню таких заходів в закладі приділяється велика увагу, адже як показує практика, чим більше учні будуть знати про різного роду небезпеки, а головне вмітимуть правильно діяти в екстремальній ситуації, тим менше з ними буде траплятися неприємностей.

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi